به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشستخبری که پیش از ظهر امروز در دفتر این مجمع برگزار شد، با بیان اینکه هم اکنون بحثهای مهمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح است، اظهار داشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به همین دلیل جلسات خود را از اسفندماه سال گذشته به صورت هفتگی و فوقالعاده آغاز کرده و احتمالاً تا پایان خرداد نیز این جلسات به صورت فوقالعاده ادامه پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام طرحهایی همچون سیاست کلی برنامه ششم توسعه و بخشی از سیاستهای کلی انتخابات باقیمانده و طرحهای اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان همچون طرح رسیدگی به دارایی مسئولان در نوبت رسیدگی قرار دارد که به دلیل بررسی سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه رسیدگی به این طرح به تعویق افتاده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: طرح اختلافی پیشگیری از وقوع جرم که بین مجلس و شورای نگهبان وجود دارد، باقی مانده و لذا ما تا پایان خردادماه جلسات فوقالعاده مجمع تشخیص مصلحت نظام را برگزار خواهیم کرد.
رضایی درباره جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام همانند روال هفتگی برگزار شد و سیاست کلی برنامه ششم توسعه در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت. البته اختلاف نظری بین مسئولان دولت و مسئولان مجلس وجود داشت. مسئولان دولتی معتقدند که اعداد نباید در این برنامه گذاشته شود، اما مسئولان مجلس و کارشناسان کشور معتقدند که اگر برنامه ششم توسعه، اهداف و ارقام نداشته باشد، قابل نظارت و پیگیری نیست.
وی ادامه داد: ما در این زمینه به یک نقطه نظر متعادل رسیدیم و آن این بود که اعداد مهم و کلیدی مانند رشد اقتصادی را در این برنامه بگنجانیم. تا برنامه ششم توسعه هدف داشته باشد، اما اعداد دیگری که باید بین دولت و مجلس تعیین شود خود مجلس و دولت میتوانند آن را در برنامه قید و پیشبینی کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مباحث مهم داخلی و خارجی ایران، گفت: اقدامی که عربستان نسبت به یمن انجام داده است، نه تنها اقدامی اسلامی نبوده بلکه حتی یک اقدام عربی نیز نیست بلکه اقدام صهیونیستی است.
رضایکید کرد: اسرائیل و عربستان باید هرچه سریعتر از یمن بیرون بروند و در یمن دخالت نکنند و به تجاوزاتش پایان دهد و مشکل و ناامنی بوجود نیاورد.
وی با اشاره به سابقه عربستان در جنگ عراق علیه ایران اظهار داشت: متأسفانه دولت عربستان سعودی عامل اصلی جنگ صدام و حزب بعث علیه ایران بود و در حقیقت عامل اصلی که بعد از اسرائیل و آمریکا صدام را تحریک کرد به ۵ استان ایران حمله کند، دولت عربستان بود. لذا ۱۰۰ میلیارد دلاری که به ما هزینه وارد شد بخش اعظم آن برعهده حکام سعودی است و آنها خساراتی را به ما وارد کردند و از آن زمان تاکنون نیز دولت عربستان در منطقه ناامنی بوجود میآورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بالاخره حکام عربستان در این زمینهها دستشان را رو نمیکردند و به صورت پنهانی این اقدامات را انجام میدادند ولی حکم جدید عربستان به صورت علنی و غیرانسانی و بدون رعایت استانداردهای بینالمللی در کشورهایی همچون سوریه، عراق و بحرین دخالت کردهاند و امروز نیز آشکارا و علنی با کمک نیروی هوایی خود به یمن حمله کرده و جنایاتی را شبیه اسرائیل در غزه در یمن به وجود آوردند.
رضایی گفت: متأسفانه ارتش عربستان از سلاحهای ممنوعه همچون بمبهای ناپال، آتشزا و خوشهای در یمن استفاده کرده است؛ این بمبها بعد از جنگ ویتنام ممنوع اعلام شدند و حتی آمریکاییها این بمبها را در بسیاری از مناطق به کار نگرفتند. حتی اسرائیل بمب آتشزا و بمب ناپال را در غزه به کار نگرفت اما عربستان در یمن از آنها استفاده کرده است.
وی با بیان اینکه دیده شده که برخی از مجروحان یمنی حالت سوختگی دارند، و خودشان سالم هستند اما سر و صورتشان سوختگی دارد، گفت: عربستان در یمن از سلاحهای ممنوعه استفاده کرده است.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر دولت عربستان در حال بوجود آوردن شکاف عمیق در بین کشورها و مذاهب اسلامی است و عربستان به صورت علنی با مردم سالاری در منطقه و دموکراسی و آزادی خواهی مقابله میکند. و اجازه نمیدهد که دولت و مردم یمن برای خود تصمیم بگیرند. هم اکنون گروههای یمنی دور هم جمع شده و ترکیبی را برای اداره یمن تعیین کرده اند. اما عربستان دخالت کرد و فرد متمردی را که استعفا داده بود، وارد یمن کرد و سیستم مردمی یمن را بهم زد.
رضایی ادامه داد: عربستان در بحرین دخالت کرده و مانع هرنفر یک رأی در بحرین شد. بنابراین جرم سوم حکام سعودی این است که در مقابل مردم سالاری، انتخابات و مردم منطقه ایستاده است. پیشنهاد این است که عربستان هرچه سریعتر حملات خود را به یمن قطع کند و از این کشور خارج شود تا احزاب و گروههای یمنی دور هم بنشینند و دولت خود را تشکیل داده و سرنوشت خودشان را رقم بزنند.
وی درباره مذاکرات هستهای کشورمان اظهار داشت: مقام معظم رهبری در مسئله هستهای چارچوبها را دقیقاً مشخص کردند لذا موافقات و مخالفان میتوانند در شرایط دوستانه و برادرانه برموضوع منافع ملی بحث کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: البته مسئله هستهای پایان پیدا نکرده است و ما باید مشاهده کنیم که دیگی که هم اکنون روی آتش گذاشته شده و میخواهند آشی از آن بپزند، اولا هیزم این دیگ چه کسی میخواهد بدهد و آیا فقط ایران میخواهد هیزم این دیگ را بدهد یا دیگران نیز باید هیزم بدهند و آشی که میخواهد پخته شود چه چیزی از ان به ایران میرسد. بنابراین در اینکه حرکتی آغاز شده و این سرآغاز مسئلهای است، درست است و اینکه دنیا غنی سازی ایران را پذیرفته حرف خوبی است ولی اینکه نهایتاً از این مذاکرات چه چیزی قرار است بیرون بیاید باید همه همکاری و تلاش کنند.
رضایی تصریح کرد: در زمینه هستهای مسائل دیگر نمیتواند محرمانه باشد و باید به صورت واضح و علنی با مردم مطرح شود. و نظر مخالفان نیز اخذ شود چرا که امروز مخالفین در پیشبرد مذاکرات هستهای بسیار موثر است. چرا که چهره واقعی از ایران نشان داده میشود واگر مخالفان حرف نزنند و تنها موافقان حرف بزنند، یا بالعکس چهره واقعی از کشور درست نمیشود و طرف مقابل ما از واقعیت جامعه ایران و افکار و ایدههای ایران علامت غلط میگیرد و عقاید جامعه ایران به خوبی منعکس نمیشود بنابراین بهترین راه این است که گروههای موافق و مخالف دور هم بنشینند و با هم تعامل کنند و مسائل را پیش ببرند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیوستن شما به سپاه پاسداران صحت دارد، گفت: من خودم را سرباز انقلاب و رهبری میدانم و ایشان هر تصمیمی بگیرند به آن عمل میکنم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اولویت اول ۲۰ سال گذشته اقتصاد بود و من و دوستانم تلاش کردیم که تا میتوانیم به تدوین سیاستهای کلان اقتصادی کشور کمک کنیم. لذا هم اکنون مجموعهای در مجمع تشخیص با نظر مقام معظم رهبری فراهم شده است که برخی میگویند ما تا ۵۰ سال آینده سیاست کلان اقتصادی داریم و باید به دنبال اجرا کردن آن برویم.
رضایی ادامه داد: اقتدار و امنیت ملی و اقتصاد دو اولویت مهم ۱۰ سال آینده کشور ایران خواهد بود اما امنیت و اقتدار ما دارای اهمیت است. به طور مثال، مشاهده کنید که ما در هفته گذشته در سیستان و بلوچستان شش شهید دادیم و اهانت به زوار ایرانی توسط عربستان غیرت هر ایرانی را به جوش آورد. بنابراین امروز امنیت ملی ایران در منطقه تعریف میشود و اگر ژئوپلوتیک منطقه و جغرافیای منطقه به هم بخورد این حوادث وارد ایران نیز میشود. لذا من معتقدم اقتدار و اقتصاد باید پا به پای هم در سالهای آینده ادامه داشته باشد.
وی تأکید کرد: افرادی مانند من که زندگی خود را برای اعتلای ایران اسلامی و سربازی ملت و اقتدار ایران گذاشته است، همیشه آمادگی دارد که در هر خط مقدمی حضور پیدا کنم لذا این بستگی به نظر مقام معظم رهبری دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: فعلاً مقرر شده که من تجارب خود را به نسلهای آینده سپاه منتقل کنم و هیچ چیز دیگر بیشتر از این مطرح نیست و تلاش خواهم کرد که مشورت داده و تجاربم را به نسلهای آینده منتقل کنم.
رضایی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند در پی اهانت به زوار ایرانی دولت باید حج را متوقف کند، نظرشما چیست، اظهار داشت: من نظر خاصی در این خصوص ندارم و به دلیل اینکه این موضوع جنبه دینی دارد، مسئولان کشور باید در این زمینه تصمیم گیری کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان لغو همه تحریمها از روز امضای توافق جامع فراهم است، تأکید کرد: مسئله تحریمهای اقتصادی مانند آشی است که ما باید ببینیم چگونه نمیخواهند به ما بدهند. و اگر قرار باشد تحریمهای اقتصادی را فوراً برندارند و این در برنامه سه ساله تا ۵ ساله صورت گیرد، شیرینی توافق از ما گرفته میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما چند نوع تحریم داریم؛ تحریم اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل کاملاً قابل برداشته شدن است و با یک مصوبه مسئله حل میشود. تحریمهای رئیس جمهور آمریکا نیز قابل برداشتن است و او باید تصمیم بگیرد. و تصمیمات کنگره نیز همین گونه است. چرا که وقتی در سطح جهانی چارچوبی را برای مسئله هستهای میپذیرم و شورای امنیت برای آن مصوبه میدهد، کنگره آمریکا که نمیتواند در مقابل همه دنیا بایستد.
رضایی در پایان خاطرنشان کرد: صداقت آنها نیز این است که آنها هم با یک مصوبه تحریمها را لغو کنند. بنابراین کمتر از دو تا سه هفته کل تحریمها قابل حذف کردن است.
نظر شما